Sociale mediaplatforms gebruiken verschillende afbeeldingsformaten. In dit artikel geef ik een overzicht van de verschillende afbeeldingsformaten op Facebook en hoe je de beste resultaten kunt krijgen.

Profielfoto

Een profielfoto is een van de belangrijkste aspecten van social media. Het is het eerste wat mensen zien wanneer ze je profiel bezoeken en het zet de toon voor de rest van je inhoud. Zorg ervoor dat je een foto kiest die weerspiegelt wie je bent en mensen helpt contact met je te maken. Kies een foto van hoge kwaliteit waardoor je er goed uitziet.

Vergeet niet dat deze afbeelding wordt bijgesneden in een cirkelvorm, dus onthoud dat wanneer je de afbeelding kiest.

Aanbevolen grootte: 170 x 170 px (1:1)

Maximale bestandsgrootte: 30 MB

Omslagafbeelding

Zoals de meeste sociale mediaplatforms kun je een omslagafbeelding instellen om je profiel te laten zien. Deze afbeelding wordt gebruikt als achtergrond voor je profielfoto en wordt bijgesneden tot een rechthoekige vorm.

Aanbevolen grootte: 851 x 315 px (2,63:1)

Bureaublad weergeven: 820 x 312 px

Smartphone weergeven: 640 x 360 px

Maximale bestandsgrootte: 100 kB

Afbeelding plaatsen

Het plaatsen van een foto is het meest voorkomende gebruik van afbeeldingen op sociale media. Dit zijn de aanbevolen specificaties voor een postafbeelding:

Aanbevolen grootte: 1200 x 630 (1.91:1)

Minimale aanbevolen grootte: 600 x 315

Maximale bestandsgrootte: 45 MB voor JPG of 60 MB voor PNG

Facebook Reels

Net als Instagram-verhalen heeft Facebook zijn eigen versie van korte clips genaamd ‘Reels’. Dit zijn korte video’s die de afmetingen van je telefoonscherm hebben.

Aanbevolen afmetingen: 1080 x 1920 (9:16)

Minimale aanbevolen afmetingen: 500 pixels breed.

Probeer altijd afbeeldingen te gebruiken die de juiste afmetingen hebben voor je bericht. Je wilt geen afbeelding maken en dat deze online niet correct wordt weergeven. Zorg er ook voor dat het bestand niet te groot is.

Als je afbeeldingen op Facebook wilt gebruiken die deze exacte afmetingen niet hebben, kun je het formaat ervan wijzigen met tools zoals Adobe Photoshop of zelfs tools gebruiken die in Facebook zijn geïntegreerd.