Gratis alternatieven voor Adobe Illustrator en InDesign

Adobe Illustrator en Adobe Indesign zijn twee populaire ontwerptools die kunnen worden gebruikt voor creatief ontwerp en lay-out, maar er zijn andere programma’s die vergelijkbare functionaliteiten bieden.

In deze post laat ik je kennismaken met enkele gratis alternatieven voor Adobe Illustrator en Adobe Indesign. Deze programma’s bieden misschien niet dezelfde functies als hun betaalde tegenhangers, maar ze kunnen een geweldig alternatief bieden voor diegenen die een kostenbesparend alternatief zoeken.

Alternatieven voor Adobe Illustrator

Illustrator is een op vectoren gebaseerd ontwerpprogramma dat wereldwijd door meer dan 2 miljoen mensen wordt gebruikt. Het is betaalde software en er zijn niet veel gratis alternatieven voor.

Dit artikel bespreekt enkele van de beste gratis alternatieven voor Adobe Illustrator die u kunt gebruiken voor het ontwerpen van vectorafbeeldingen.


Foto credit: fixthephoto.com

Inkscape

Inkscape is een van de beste gratis alternatieven voor Illustrator. Hiermee kunt u vectorafbeeldingen maken en bewerken, en SVG-bestanden importeren en exporteren. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en tools zoals vormen, paden, tekst, vulling en streek waarmee u uw ontwerp kunt maken.

Bezoek de Inkscape website hier


Foto credit: inkscape.org

Sketch

Sketch bestaat al geruime tijd, maar het blijft nog steeds een van de meest populaire programma’s in de ontwerpindustrie. De app heeft een intuïtieve interface die het voor ontwerpers gemakkelijk maakt om zonder problemen aan hun projecten te werken. U kunt uw ontwerpen ook exporteren in verschillende formaten, waaronder PNG’s, PDF’s of EPS-bestanden.

Bezoek de Sketch website hier

Alternatieven voor Adobe InDesign

Adobe InDesign is een populaire en dure ontwerpsoftware. Het kan worden gebruikt voor het ontwerpen van drukwerk zoals brochures, flyers, posters, enz. Er zijn een paar gratis alternatieven beschikbaar voor ontwerpers om hun printmateriaal te ontwerpen.


Foto credit: capterra.nl

Scribus

Scribus is een desktop publishing-programma. Het wordt door veel mensen gebruikt om professioneel ogende documenten, nieuwsbrieven, brochures en boeken te produceren. . Het programma is vrije software, uitgegeven onder de GNU General Public License. Het is open-source en de broncode is publiekelijk beschikbaar.

Bezoek de Scribus website hier


Foto credit: Wikipedia

VivaDesigner

VivaDesigner is een webgebaseerde tool die helpt bij het genereren van inhoud. Het is een door AI aangedreven, geautomatiseerd computerprogramma dat kan helpen bij het genereren van inhoud voor elk soort bedrijf.

De software is ontworpen om marketeers en copywriters te helpen door hen de nodige tools te bieden om boeiende inhoud voor hun klanten en klanten te creëren.

Het is een zeer schaalbare en flexibele oplossing die kan worden gebruikt door bedrijven van elke omvang, van kleine bedrijven tot grote bedrijven.

Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken, wat betekent dat het door iedereen kan worden gebruikt zonder enige ervaring of kennis van het gebruik van dergelijke software.

Bezoek de VivaDesigner website hier

Mocht u één van bovenstaande programma’s gebruiken of bent u van plan deze te gebruiken? PC Training Zeeland helpt u graag op weg met een introductie cursus.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via de contact pagina.

Het bericht Gratis alternatieven voor Adobe Illustrator en InDesign verscheen eerst op PC Training Zeeland.